2013. március 7., csütörtök

Töltött kenyér


TÖLTÖTT KENYÉRCIPÓ 1-kg-os parasztcipó tetejét levágom. A kenyér belsejét a széleibe kihúzom, 8-10 db főtt tojással körberakom. 1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztelem.Ha kihűlt, lerétegezem a jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülökkel úgy, hogy a káposzta és a húsrétegek közé tejfölt is teszek. Visszarakom a kalapját, szorosan fóliába tekerem és a sütőben jól átforrósítom, hogy az ízek összeérjenek. Jó ha egy éjszakát pihen. Úgy szeletelem mint a tortát és vendégeket hívok hozzá. A siker garantált, mert nagyon finom.

2013. március 5., kedd

Nyuszi süti



CITROMOS TEASÜTI :)
1/2 kg liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1/2 csomag sütőpor
1 citrom leve
1/2 citrom héja
Egy tálba minden hozzávalót bele teszel, összegyúrod sima tésztának. Csomagold be fóliába. Két-három órát, vagy egy éjszakát alszik a hűtőbe, majd formázod és 160'c-on légkeveréses sütőbe világos aranybarnára sütöd.
forrás Ancika konyhája

Süni kalácstésztából

"Sünike" Kalácstésztával
50 dkg liszt
1 egész tojás
2 db tojássárgája
3 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
1 evőkanál porcukor
6 evőkanál olvasztott vaj, vagy Rama
tej
csipet só
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük, és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen, jól kidolgozzuk. Közben 5 evőkanál olvasztott, de nem forró vajat dolgozunk bele. Kétszeresére kelesztjük.
A tésztát átgyúrjuk és formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tojássárgával lekenjük.
A sütőt előmelegítjük 180 'C-ra és aranybarnára sütjük :)
Jó étvágyat :)