2013. július 20., szombat

2013. július 18., csütörtök

BLOG KÖVETÉS

http://blog.kp.ru/users/3069915/rubric/1484606/


BLOG KÖVETÉS csupa jó ötlet...érdemes a megvalósítás


http://blog.kp.ru/users/3069915/rubric/1484606/


sapkát a kupakot az üveg (1) (526x700, 93KB)

s (4) (700x525, 174Kb)

3340980_M6624_all (450x475, 81KB)





kreativ ötletbörze: Hokedliből kis konyha:)

kreativ ötletbörze: Hokedliből kis konyha:): Na, ma nagy az öröm, mert végre befejeztem a kis konyhánkat. Hogy miből készült? Anyukám (vagy a nagyanyám) régi hokedlijéből. Az eredeti ö...


GYÖMBÉRES ALMA JAM

  • Alma dzsem Gyömbéres, és mézes fűszeres.

    Alma dzsem Gyömbéres, és mézes fűszeres. Golden almából.

    4 kg alma, 1 evőkanálnyi reszelt gyömbér, 1 evőkanál mézes fűszerkeverék, ( lehet több is de ennyitől kellemesen pikáns ízű lesz, és nem erőteljes mézes fűszeres )1 citrom leve, kb. 60 dkg cukor. 2 csomag dzsem fix.

    A megtisztított és felkockázott almát felteszem egy lábosba, ráöntök 1/2 kg cukrot, kb fél dl vizet és hagyom míg elkezd forrni. néha meg keverem. Ha már nem habzik hozzáadom a citrom levét a gyömbért, és a mézes fűszerkeveréket.Ez kb 20-25 perc. addig főzöm amíg, ha fakanállal megnyomok egy kis almakockát könnyen szétnyomható nem lesz. A dzsem fixet összekeverem a maradék cukorral. Az almát pedig egy bot mixer segítségével kissé pürésítem, de én hagyok benne darabokat is. Visszateszem a tűzre, és hozzá adagolom a cukros dzsem fixet. Innentől kezdve folyamatosan keverem. 5 perc elteltével kész a dzsem.
    Üvegekbe töltöm, majd ha rácsavartam a tetejét fejre állítom az üvegeket, 5 perc elteltével bepakolom a dunsztba.

    Jó étvágyat hozzá.

2013. július 17., szerda

BABACIPŐCSKE

JELMEZEIM, MESEKÉPEK


Mesés MESÉK (Jelmezeim, meseképeim,)

Frissítve: 4 perce
A mese olyan történet, amelyben mindenért meg kell dolgozni, semmi sem magától szép és jó, semmi sem magától működik rendben. A hős épp azért jár be egy utat, hogy széppé, jóvá, működővé tegye maga körül mindazt, ami rút, rossz vagy működésképtelen.
Boldizsár Ildikó


https://www.facebook.com/maria.bagoly.1/media_set?set=a.544800075562620.1073741825.100000978978715&type=1

2013. július 16., kedd

KÉSZÍTS TE IS GYEREKJÁTÉKOT


...az elv a régi...mert felesleges rongy minden háznál akad...CSAK EL KELL KÉSZÍTENI....nem kell hozzá más, csak akarat, és idő...NAGY-NAGY SZERETET...VÁGJ BELE!
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.481902141904795.1073741832.130866670341679&type=1


Saját játékaim
http://www.meska.hu/MyProd


https://www.facebook.com/media/set/?set=a.390312487730428.94026.130866670341679&type=3

Papírgyöngy készítése

http://szinesotletek.blog.hu/2012/09/28/igy_keszul_a_papirgyongy

Paper Beads

DIY paper beadsWoven Paper Bead Bracelets
Upcycled paper beads by Vivid Earth Designs #paper #beads #upcycled #paper_bead #colorful #floralRed Paper Bead Necklace 1950s by BonniesVintageAttic on Etsy, $14.95
paper beadpaper beadspaperclip & plastic bags flycurtain

TOSZKÁN KENYÉR

Toszkán kenyér

2011-09-19 12:01:46 - timedli

Akik szeretik az olaszos ízeket, és néha-néha vágynak a megszokott ételek mellett kicsit különlegesebb falatokra, azoknak ajánlom, hogy ugorjanak neki, nem bánják meg. Nagyon finom, laktató fogás egy leves után.
Toszkán kenyér
Toszkán kenyér

Hozzávalók:
  • 1/2 kg finomliszt,
  • 1 evőkanál só,
  • 1 kiskanál cukor,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 4+1+2 evőkanál olívaolaj,
  • 1 ág rozmaring (20-25 cm),
  • 5 dkg paprikával töltött olívabogyó,
  • 8 dkg zöld és fekete olívabogyó vegyesen (én mindhárom olívabogyóból a sparosat használtam, tökéletes),
  • friss bazsalikomlevél (kb. 5-6 db).
Az elkészítés menete:
A lisztet mély tálba szitáljuk, és összekeverjük a sóval. 1 dl langyos, cukros vízben elkeverjük és felfuttatjuk az élesztőt. 2-2,5 dl langyos vízzel és 4 evőkanál olajjal együtt a liszthez adjuk, majd jól kidagasztjuk. Inkább lágy, ragacsos, semmint kemény tésztára van szükségünk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A rozmaringot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet. Levélkéit lecsipkedjük, majd a töltött olívabogyóval együtt finomra vágjuk. 1 evőkanál olívaolajjal kikenünk egy normál méretű tepsit. Normál méret alatt a sütőben lévő nagy tepsire gondolok, nem közepes, nem kicsi, az kell, amelyik a legnagyobb.
A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd erőteljesen átgyúrjuk, kissé ellapítjuk, majd a tetejére szórjuk és belegyúrjuk az olívás-rozmaringos keveréket. Kb. 40-50 cm hosszú, 15-20 cm széles lapra nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Ujjainkkal már a tepsiben sűrűn megnyomkodjuk, lyuggatjuk a tetejét. Konyharuhával letakarva, további fél órát kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Beteszünk az aljára egy meleg vízzel félig telt tepsit/konzervdobozt, hogy sütés közben ne száradjon ki a kenyér! A tészta tetejére szórjuk, kissé bele is nyomkodjuk a zöld és fekete olívabogyókat, meglocsoljuk a maradék 2 evőkanál olívaolajjal, és középső rácsmagasságon 34-40 percig sütjük.
A sütőből kivéve azonnal megkenjük-hintjük 3-4 evőkanál hideg!!! vízzel, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalásra alkalmas vágódeszkára tesszük, keresztben 7-8 cm széles csíkokra, majd kétfalatnyi szeletkékre-háromszögekre vágjuk.
Amikor kivesszük a sütőből, elég kemény a teteje. Ezért fontos, hogy azonnal legyen megspriccelve 3-4 evőkanál vízzel. Amikor kihűl, megpuhul, és másnapra tovább puhul.
Mielőtt elkezdjük a sütést, kevés olívaolajjal meg kell locsolni, ettől és a víztől lesz puha a kenyér.
A recept nem írja, de jómagam friss bazsalikomlevelet is aprítok a tésztába, ami el nem rontja, imádom az ízét és az illatát. Szerintem próbáljátok ki.
Önmagában is fogyasztható, de tejfölben elkevert tört fokhagymával tálaljuk. Mennyei!
Jó étvágyat hozzá!

Zsömle

Zsömle

2011-07-06 12:23:49 - BettyBlue

Zsömle
Zsömle

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt,
  • 1 csomag élesztő,
  • 2 dl víz,
  • 2 dl tej,
  • 2 teáskanálnyi szó,
  • 1 kávéskanál cukor,
  • 5 dkg olvasztott vaj.
Az elkészítés menete:
Ha van otthon kenyérsütőnk, akkor igazából nincs sok dolgunk. Összedogozzuk a tésztát a kenyérsütőben, majd egy órát pihenni, kelni hagyjuk. Ha nincs ilyen eszközünk akkor bizony a két kezünk erejére lesz szükség!
Miután pihet a tészta, kis tenyérnyi gombócokra szedem szét, és hideg sütőben 180-200 fokon elkezdem sütni kb 25-30 percig, amég aranybarna nem lesz. Sütés közben spiccelhetünk rá vizet.
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

KALÁCS

Kalács

2011-01-03 13:06:07 - BettyBlue

Kalács
Kalács

Hozzávalók:
  • 75 dkg liszt,
  • 7 ek cukor,
  • 4,5 dl tej,
  • 1,5 dl olaj,
  • 3 ek keserű kakaópor,
  • 1 tojás,
  • csipetnyi só.
Az elkészítés menete:
4 dl meleg tejbe belekeverek 5 ek cukrot és az élesztőt. Várok egy kicsit még felfut.
Másik edényben a maradék fél liter tejjel elkeverem a kakaót és a 2 ek cukrot. Félreteszem.
Egy másik nagy tálban összedolgozom a lisztet, tojást, olajat, sót. Hozzáöntöm az élesztős tejet és jól összegyúrom, megdagasztom, majd fél órát letakarva, meleg helyen pihenni, kelni hagyjuk, majd az egyik 2 részre osztva a tésztát, az egyikhez hozzádolgozzuk a kakaós keveréket.A kétféle tésztát egymása helyezve kinyújtjuk, majd a sütőformába helyezve további fél órát kelni hagyjuk. Tetejét tojás sárgájával megkenem, hogy szép fényles, ropogós legyen.
180-200 foka előmelegített sütőben fél óra alatt megsütöm.
Az elkészült kalácsot ízlés szerint akár kis vaníliás tejjel meg lehet locsolni.
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte!

Briós recept

Cukros briós recept

2012-09-21 18:22:36 - marakonyhája

Cukros briós recept
Cukros briós recept
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt,
  • 1 csapott teáskanál só,
  • 20 dkg cukor,
  • 2 dl tej,
  • 5 dkg élesztő, vagy 1 csomag instant élesztő,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 tojás,
  • Tetejére:
  • 1 tojás,
  • cukor,
Az elkészítés menete:
A tejet meglangyosítom, majd egy csipet sóval, egy teáskanálnyi cukorral, valamint az élesztővel felfuttatjuk. Amíg ez készül a többi hozzávalót jól összekeverjük. Ha az élesztős tejcsink felfutott, belekeverjük a már összekevert hozzávalókhoz, és körülbelül 10 percig dagasztjuk.
Ne ijedjünk meg, ha nagyon lágy és ragadós lenne a tészta, rakjunk még hozzá bátran lisztet!
1 órát hagyjuk állni, meleg helyen, hogy szépen megkeljen a tésztánk. Ha letelt az 1 óra, újra átgyúrjuk, és kb 30 darabra elvágjuk.
Ezeket a darabokat elnyújtjuk téglalap alakúra, vékonyra és felcsavarjuk úgy, mint amikor a gyerkőcökkel gyurmából kígyót sodrunk. Ezt a kígyót pedig feltekerjük és kész a briós alakja.
Ezeket a feltekert brióskákat megint pihentetjük kb 20-30 percet, közben megkenjük tojással, és megszórjuk cukorral. Ha letelt a pihentetés ideje, előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük őket!
TIPP:
  • Készíthetsz igazi nagy briósokat is, akkor a tésztát kb 15 db-ra vágod szét!
Én a gyerekek miatt csinálom ilyen kis csinosakra!
Próbáld ki nagyon finom!!
Feltöltötte: marakonyhája. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Pénztárca varrása

Varrj pénztárcát, Katbo szabásmintája alapján

Varrj pénztárcát, Katbo szabásmintája alapján
Katbo-Réka ezúttal textil pénztárca készítéséhez nyújt segítséget, a fotón látható prototípust ő maga varrta. Elkészítette hozzá a szabásmintát – kreatív Csináld magad! projekt, haladóknak!
Videón valószínűleg könnyebb lenne nyomon követni a készítési folyamatot, de videókészítésre ezúttal nem volt lehetőségem. Nagyon remélem, hogy az útmutatót így is értelmezni tudjátok! Különböző színű papírlapokkal próbálok segíteni az értelmezésben.
Legyetek szívesek arra figyelni, hogy a borító belső és külső anyaga között nem tettem különbséget a papírlapokkal. Mielőtt nekiláttok varrni, gondoljátok végig fejben a varrás menetét, hogy ne kelljen aztán folyton bontani.
Kiszabandó részek:
katbo_irattarca2
Az összes elemet kiszabjuk. A 14 x 24 cm-es borító anyagból kettőt szabunk. Az egyiket a kívülre szánt anyagból, a másikat a belsőből. Szabunk még egy 14 x 24 cm-es bevasalható közbélést is, amit rávasalunk a külső anyagra.
katbo_irattarca3
A vasalós közbéléssel megerősített anyagra rávarrjuk a tépőzárat, kb 7 mm-re a szélétől.
katbo_irattarca4

A három darab kisebb zsebet ferde, vagy egyenes pánttal leszegjük.
katbo_irattarca5
Az ép szélén, ezzel is tartást adva a zsebnek:
Egymásra helyezzük a zsebeket, és mindkét egységet ferde, vagy egyenes pánttal összevarrjuk.
A jobb oldali zsebeknél a ferdepántot csak felül varrjuk rá, alul majd a későbbi fázisnál.
katbo_irattarca6

Az összevarrt zsebeket ráerősítjük a (félbehajtott) 10 x 19 cm-es alapra a rajz szerint.
A jobb oldali zsebeket most dolgozzuk össze (készre) a hátsó lappal a már előzőleg felvarrt ferdepánttal.
A hármas zsebet azért nem varrjuk össze mindkét oldalán az alappal, hogy oldalról is használható zsebet kapjunk. Ezt tetszés szerint megtehetjük a kettes zsebes egységgel is.
katbo_irattarca7

Összevarrjuk felül az eddigieket egy akkora ferdepánttal, ami kifut majd az borítólap széléig.
katbo_irattarca8katbo_irattarca9katbo_irattarca10

Ezt a kész zsebes részt ráfektetjük a belső borítóanyagra és felvarrjuk a belső tépőzárat a 7 mm-re a szélétől úgy, hogy alá behelyezzük a ferdepántot.
katbo_irattarca11

Az így elkészült belső részt ráfektetjük a megerősített külső anyagra, és az egészet összevarrjuk egy  ferde, vagy egyenes pánttal.
katbo_irattarca12

Kész tárca kívülről
katbo_irattarcakesz1
Kész tárca belülről:
katbo_irattarcakesz2