2014. január 3., péntek

Waldorf baba készítési technikák

http://www.youtube.com/watch?v=xfV3mK09rXs

torták

http://cuppcake.blog.hu/2012/07/06/bagoly_torta_eva_kolyok_2012

tortak1.jpg

LEPKE TORTA
https://www.google.hu/search?q=lepke+torta+k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=abzGUoTzCIPkywP_m4D4Aw&ved=0CDAQsAQ&biw=1024&bih=575

Pillangó torta

Pillangó torta

5 tojásból kerek piskótát sütünk,ha kihül a tortát óvatosan félbe vágjuk, majd egymásnak ”háttal” fektetjük,majd hogy kialakuljon a szárny rész a kiforditott fél tortát is elvágjuk.
Krém
500 ml mascarpone, 2 tojas sargaja, 15 dkg porcukor,100 ml tejszin.
A mascarponet kemeny habba felverjuk,kulon a 2 tojas sargajat a cukorral,es kulon a tejszinhabot.Vegul a harom masszat ovatosan osszevegyitjuk. A piskotat kihules utan haromba vagjuk,megontozzuk cukros ,esetleg rumos sziruppal,es megtoltjuk a kremmel.

Tetszés szerint díszítjük,itt teteje csokiöntet,oldala tejszinhab és szinezett kókuszreszelék,a csápja csokiba mártott dió.
Csoki öntet:
-200 ml folyékony tejszin, 30 dkg csoki.Mikrohullámúsütőben 2-3 percig melegitjük ,majd jól kikavarjuk,mielőtt kihűlne bevonjuk a torta tetejét.



Marcipán pillangó torta - csokikrémes-gesztenyés



http://www.evikonyha.hu/Receptek/nagykep/Marcipan_pillango_torta_csokikremes_gesztenyes16.jpg

Hozzávalók:
8 db tojás
8 evőkanál víz
16 evőkanál cukor
16 evőkanál liszt
4 kávéskanál sütőpor
felébe: 3 evőkanál kakaópor
Csokikrém:
6 dl tej
evőkanál liszt
evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor

10 dkg vaj
evőkanál  kakaópor
Gesztenyés krém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj
Tetejére:
40 dkg marcipán
Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta felét pillangótortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, ezután pillangótortaformába öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A csokikrémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt hozzákeverjük a vajat és a kakaóport.
A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát összekeverjük a vajjal.
Ha kihűlt a piskóta, akkor a sárga piskótát két felé vágjuk.
Az első sárga piskótára rákenjük a krém felét, rátesszük a barna piskótát, erre rákenjük a krém másik felét, majd rátesszük a másik sárga piskótát. Ezután marcipánnal beborítjuk az egész tortát, a fölösleges marcipánt körbe levágjuk. A maradék marcipánból megformázzuk a pillangó szárnyait.


Megjegyzés
:
Ezt a tortát Donát 2 éves születésnapjára sütöttem.