2014. május 3., szombat

Gyuri bácsi tanácsai



A mai kor emberének is tud újat mutatni a bükki füvesember.
A bükkszentkereszti füvesember ősi gyógyító család sarja, huszonegyedik a generációk sorában. Több száz év tudását, hagyományait folytatja. Nagymamájától, a javasasszonytól örökölt ismereteit ma is eredményesen kamatoztatja. A bükki környezet által kínált természetes élővilágból 150 féle gyógynövényt ismer és használ. Leghíresebb felfedezése a cukorbetegség elleni tea, emellett számos komoly betegséget megelőző és gyógyító készítménye van.
Rendkívül nagy érdeklődéssel kísért egri előadásán kijelentette, hogy szinte mindent meg lehet gyógyítani. „Gyógyszeripar csak kétszáz éve van, előtte növényeket használtak” – hangoztatta. A füvesember szerint a növények rengeteg mindenre jók, hatóanyaguk többféle gyógyhatással bírhat. Követendő példákat az állatvilágból említett. A csimpánz 40 féle gyógynövényt ismer a gyomorpanaszokra, az elefánt a szülés megkönnyítéséhez szintén gyógyító leveleket fogyaszt.
Minden bajra van orvosság
Gyuri bácsi zsákjában minden problémára akad valami, szinte beleszédül az ember a kínálatba és beleborzong a rengeteg nyavalyába, amikor rájön, hogy ez is, az is gyötri.
A népi gyógyító nem ellensége az orvostudománynak, sokszor hivatalos nemzetközi klinikai eredményekre, statisztikákra hivatkozik, amelyek alátámasztják a hagyományos megfigyeléseket. Példaként hozta fel, hogy a székely nők szilvalekvárral gyógyítják a mellrákot. A szilvában lévő 5741 antioxidáns képes erre is.
A fiatalos Gyuri bácsi tökéletesen egészséges, bevallása szerint tesz is érte. A gyógynövények használatával tudatosan működteti szervezetét. Volt egy rákja, meggyógyította magát.
Ahogyan előadásából kiderült, sok komoly betegség oka lehet a magas vérnyomás, megelőzésére a galagonya tea, míg idegrendszeri problémákra a pásztortáska alkalmazható. Az egészséghez, a fiatalos szervezethez elengedhetetlen a méregtelenítés, a máj és vese tudatos működtetése. Sok folyadékot, diólevél-, bodza-, nyírfalevél, csalán-, mezei zsurló és galaj teákat javasol a nagy gyógyító. A nyírfalevél eredményesen alkalmazható vesekő ellen is. Van megoldás hepatitis ellen is, 6-8 hétig diólevél teával érdemes kezelni.
Ödéma ellen a tejoltó galaj tea valamint a fehérkáposzta ráhelyezése ajánlott. A citromfű teája idegnyugtató hatású, egy ötven éves kora óta ezt fogyasztó illető száznégy évig élt.
Az elektroszmogtól szenvedő emberiséget kínozzák a szervezet belső rezgései is, amelyeket a természetben, akár egy fa érintésével érdemes levezetni.

Még akár a rák gyógyítható
Gyuri bácsi azt is vallja, hogy minden betegséget meg kell beszélni az orvossal, ám szerinte a gyógyszerek ötven százaléka kifejezetten káros, negyven százaléka pedig nem ér semmit. Az élelmiszer- és a vegyipar még veszélyesebb számunkra.
A rák mindig is gyógyítható volt, de jobb, ha megelőzzük, vallja a füvesember. A rengeteg emésztési zavar oka a savasodás, ami annak köszönhető, hogy sok szemetet eszünk. A rák nem tudja megtámadni a lúgos szervezetet. A savak ellen jó fegyver például a szódabikarbóna. A szervezet lúgosan tartásához a közönséges galaj is jó gyógyszer, gyomorrákra, agydaganatra pedig a petróleum fogyasztása lehet a megoldás, ahogyan ezt gyógyulások igazolják.
Gyuri bácsi szerint a betegségek egyik oka a rossz étkezés. Amellett, hogy nem rágjuk meg rendesen az ételt, ami emésztési problémákhoz vezethet, az ember szájában több baktérium található, mint a végbelében. Ha az ember rendesen rág, nem tudja túlenni magát, nem hízik el.
Megelőzhető a cukorbetegség is?
A cukorbetegséget nagy problémának tartja, amit meg lehet előzni. Gyuri bácsi szerint az emberek évente 35 kiló cukrot esznek, nem csoda, hogy a szervezet nem tudja termelni az inzulint. A rákos sejtek cukorral táplálkoznak, a gyógynövények, az áfonyalevél, a szederlevél, a málnalevél, a csicsóka viszont segítenek a cukorháztartás egyensúlyának biztosításában. Lassítják a felszívódást, pótolják az inzulint.
Bélproblémákra, krómbetegségre a diólevél tea lehet megoldás, aranyérre az öngyógyító képességgel rendelkező friss útifű levelét ajánlja. Gyomorideg ellen az orbáncfű a legjobb.
Babaváró-program
Gyuri bácsi szerint a népességszaporodás nehézségeit a rossz táplálkozás is okozhatja, ő maga az általa kifejlesztett babaváró-programmal igyekszik segíteni a helyzeten. A programot néhány éve Orbán Viktor miniszterelnök úrnak át is átadta, kicsit személyes sikernek is érzi, hogy az elmúlt évben 3,1 %-kal nőtt a születések száma.
A program három lépcsőben tisztítja meg a leendő szülők lelkét és szervezetét, felkészíti őket a nagy feladatra. Az anya szervezetét, pajzsmirigyműködését teákkal, szurokfűvel, cickafarkfűvel, diófalevéllel tisztítja és erősíti. Az apáknál a spermium termelését fürj tojás sárgájával és barna sörrel lehet növelni. A harmadik lépcsőben a nemi hormonok termelését serkentik növényi ösztrogén alkalmazásával.
A program sikerét mutatja a nagy nemzetközi érdeklődés is. Magyarországon a meddőnek mondott házasságok 30 százalékában már sikert értek el a módszerrel.
 forrás:egriugyek.hu

Sütő tisztítása

Ha odaégett étel van, vagy kiömlött valami a sütőben, a legjobb tisztítószer valószínűleg a kamrában lapul. Próbáld ki ezt a három hasznos trükköt és ígérjük, kellemesen fogsz csalódni.
Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com
Előbb utóbb minden háziasszonynak szembe kell néznie a sütő tisztításával, még akkor is, ha gondosan alufóliával takarod le a sütőt. A szakértők szerint kifejezetten egy drága tisztítószerre van szükséged, ami mellesleg tele van olyan vegyszerekkel, amelyek sokáig a sütőben maradnak és az ételek ízét is megváltoztatják.

Ahelyett, hogy drága tisztítószert vásárolnál, próbáld ki az általunk ajánlott 3 házi tisztítószert. Különböző mértékben, mindhárom nagyszerűen hasznos, ezek mellett környezetkímélő is.

1. Szódabikarbóna paszta

A híres Martha Stewart azt ajánlja, tisztítsuk a sütőt szódabikarbónával és vízzel. Tulajdonképpen a felsorolt három módszer közül ez a legegyszerűbb. Keverd össze a szódabikarbónát egy kis vízzel, hogy krémszerű masszát kapj, ezzel a masszával jól dörzsöld be a sütőt, majd hagyd állni egy éjszakán át. Martha Stewart szerint húzzunk a kezünkre kesztyűt és egy műanyag spatulával kaparjuk le a szennyeződést a sütőről, szerintünk egy vízbe áztatott szivacs is tökéletesen megteszi. És azt tudtad, hogy a szódabikarbóna a körömgombára is jó?

2. Só, ecet és hő

Kapcsold a sütőt 125 C hőfokra, majd vizet vagy ecetet locsolj a piszkos felületre, sóval “megfűszerezve”. Kapcsold ki a sütőt és hagyd kihűlni. Amikor a sütő teljesen kihűlt távolítsd el a szennyeződést és a sót. Ha ez nem járt kiváló sikerrel, akkor kipróbálhatod a szódabikarbóna és ecet kombinációját is.

3. Szappan és szódabikarbóna

Önts a piszkos sütő felületére szódabikarbónát, majd három teáskanál bóraxot, 1/4 csésze ecetet és 1/8 csésze folyékony szappant önts fel kevés forró vízzel, majd ezzel sprayezd be a szódabikarbónát. Hagyd az így létrejött masszát éjszakára állni, majd reggel tisztítsd le egy nedves kendő segítségével. Az első kettőhöz képest ezzel többet kell dolgozni, mert a szappan könnyebben rászáradhat a sütő felületére.
Úgy tűnik a szódabikarbóna ismét bebizonyította, hogy szinte mindenre alkalmas.

Szeretet

Ezt az üzenetet egy csodálatos lélek küldte nekem, aki a szívemmel együtt rezgett. Teljes egészében adom vissza nektek.
kezek
  • Mi, emberek egy folyamatos utazáson résztvevő spirituális lények vagyunk. Azelőtt, hogy a fizikai testünkbe beleszülettünk volna, megterveztük, hogy melyik pillanat lesz az, amikor magunkra találunk és tudunk válaszolni a kérdésekre: kik vagyunk, és mit keresünk itt? Az anyaméh számunka egy alagút volt, ahol elfelejtettünk mindent, bár soha nem váltunk le a mi belső fényforrásunkról. Életünk kihívása az, hogy ez a belső fényoszlop növekedjen, és arra emlékeztessen minket, hogy kik is vagyunk valójában.
  • A lélek nem hal meg soha, a fizikai test halálakor a testen kívülre emelkedik. Ilyenkor életünk valamennyi tapasztalatát magunkba oltjuk, ám nélkülöznünk kell egy időre a fizikai formát, hisz a léleknek nincs formája. Az egymást követő életek egyre több tapasztalatot és bölcsességet hoznak.
  • Az élet minden megjelenési formája, az élettelen dolgok nem egyebek, mint energia, amelyek egy végtelen energiaforrásból táplálkoznak. Ez által akár a fák, a követ tudatához is kapcsolódhatunk, vagy beszélgetést is kezdeményezhetünk velük a sajátos frekvenciáikon. Abban a pillanatban, amint megértettük a rezgéseket, a vibrációkat, bármilyen betegséget, rossz hangulatot képesek leszünk meggyógyítani a rezgések megváltoztatása által.
  • Gondolataink hozzák létre a valóságunkat. A gondolat nem más, mint energia, amit mi valóságként élünk meg. Fontos, hogy tudatosan gondolkodjunk, hisz felelősek vagyunk saját valóságunk megalkotásáért. Egyszerűnek hangzik, de sok gyakorlást igényel. Például, ha a Földön élő minden ember a békére és a szeretetre irányítani gondolatait, akkor többé nem léteznek háború és zsarnokság. A negatív irányú gondolatokkal alacsony vibrációt hozunk létre, míg a pozitívak növelik az energiavibrációt.
  • Azért vagyunk a Földön, mert vártak itt minket. Számos faj megtalálható a Földön, köztük angyalok, arkangyalok, és egyéb égi szellemek. Mi önként vállaltuk, hogy a Földre jövünk, válaszolva ezzel bolygónk segélyhívására. Más galaxisokból, más csillagrendszerekből érkeztünk, és sokan azért vannak itt, mert egy új aranykorban reménykednek azután, hogy elbuktak.
  • Sokan közülünk számos alkalommal újratestesül ezen a Földön, azzal a céllal, hogy felkészüljön jelenlegi életére. Léteznek olyan lelke, akik azért vannak itt, hogy irányítsák mások spirituális életét, de olyanok is vannak, akik az emberi faj vibrációja növeléséhez asszisztálnak. Sokunknak még rengeteg tanulnivaló van, hogy a reinkarnáció mestereivé válhassunk.
  • Sosem vagyunk egyedül. Nem tudnánk létezni spirituális segítőink nélkül, akik magasabb szinten rezegnek, ezért a legtöbben közülük nem látjuk őket. Pedig folyton velünk vannak, és türelmetlenül várják, hogy a segítségüket kérjük. Tiszteletben tartják a szabad akaratunkat és nem avatkoznak közbe csak akkor, ha erre kérjük őket. A legtöbb útmutató belülről, megérzésként jön, de más emberek is utat mutathatnak, akik a spirituális segítőink küldöttei.
  • Az idő egy illúzió. Energiarészecskéink, a lelkeink egy idő nélküli helyen léteznek. Az idő azért volt teremtve, hogy tapasztalatokat éljünk meg. A meditáció által visszatérhetünk oda, ahol nincs idő, és ott választ kaphatunk a kérdéseinkre.
  • A felemelkedés nem azt jelenti, hogy tartunk valahová. A felemelkedés egy állapot, koncentráció a tudatosságra, egy magasabb szintű vibráció. Nem megyünk sehová, hanem újra felfedezzük azt a helyet, amelyről azt gondoltuk, elhagytuk. Azok vagyunk, akik lenni szeretnénk, csak tudatosan kell gondolkodnunk.
  • A szeretet minden. A szeretet a legfontosabb dolog, amit az emberek tehetnek, a feltétel nélküli szeretet pedig visszavisz minket a Forráshoz. Szeretet nélkül semmi nincs.

2014. május 2., péntek

baba BÖLCSŐ

PERMETLÉ

b_200_200_16777215_00___images_watermarks_furtos_dio_1469810_1978_n.jpgEz évig a férjem permetezett minden fát. Azt vette, amit a boltban ajánlottak. Jó drága volt, és szinte 2 hetente kellett újra permetezni. Idén már én permetezek, de csak dióteával.
Ha rám is jut belőle, legfeljebb szebb lesz tőle a bőröm. És ami nagy öröm: még jobb, mint a mérgek. Elűzi a hangyákat, levéltetveket a fáról, gombabetegségekre is jó, és kevesebbszer kell ismételni, mint a régi permetszerekkel.”
Így készül:
„2 liter vizet felforralok, majd belegyűrök jó sok diófalevelet, amit a kis zöld szárával együtt vágtam le. Megvárom, míg kihűl, kiszedem a leveleket, és spriccelős flakonba teszem. Levél megy a komposztba, elriasztja a legyeket, meg a hangyákat. Az összes növényre jó, a spenótra is fújtam, meg a salátákra is.” (Gyöngyi Kerepesi osztotta meg VIDÉKEN ÚJRAKEZDŐK csoportban.)
Valaki megjegyzést fűzött ehhez, hogy ő gyerekkorában diólevéllel dörzsölte be a bőrét, a bogarak ellen.
A rovarriasztó és bőrszépítő hatás tudományosan is igazolható: “A diólevélnek keserű nyálkahártya-összehúzó, tonizáló hatása van, cserzőanyagokban nagyon gazdag. Összehúzó, cserző hatását a levél tannintartalma, baktériumölő, gombaölő, rovarölő és rovarriasztó hatását pedig a vele kapcsolatban lévő ellagénsav okozza.”- lehet olvasni több gyógynövény ismertetőben. 
Friss vetésre azonban nem célszerű fújni. Nem véletlenül nem nő semmi diófa alatt. Csírázásgátló anyagot tartalmaz.

(A diólevéllal kapcsolatos népi praktikákról mi is írtunk, itt olvasható: http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/3217-milyen-betegsegek-ellen-hatasos-a-hetkoznapi-diolevel-nep-praktikak - szerk.)