2014. október 25., szombat

Virágszirom EZ AZ!





HORGOLÁS MINTA ( ez még jól jöhet)http://www.darievna.ru/page/free-crochet-relieve-stitch-pattern


Ez az egyszerű, de hatásos minta nyakkendő még egy kezdő. Megfordul sűrű, kétoldalú és lesz egy nagyszerű kiindulópont táskák, szoknyák, kabátok, ruhák, pulóverek és a különböző kötött kiegészítők. Fit nagyon kényelmes, és úgy néz ki a győztes. A rendszer a minta egyszerű, de egy kis "csavar". Hogyan lehet megbirkózni vele, leírjuk részletesen mutatnak ebben a kis mester osztályban.
megkönnyebbülés minta horgolt / Samurai horgolt enyhítésére öltés
Még a kezdő lehet, hogy ezt az egyszerű, de vonzó kétoldalas horgolt öltés minta egy nagy textúra. Tudod használni, horgolt táskák, ruhák, vagy bármilyen kiegészítő.Ez könnyen horgolt és úgy néz ki, nagyon szép. Csak azt kell tudni, hogy egy kis titkot, hogy mi lesz elmagyarázni a tutorial.
(Kattintson a képre a nagyításhoz / Kattintson a képre a nagyításhoz)

Rendszer minta / Pattern táblázat
Minta elemek: levegő hurkok (hurkokat az első sorban jelölt "x") oszlopok nakida megnyúlt rúd nakida.
Öltés használt: Chain Stitch (Foundation láncöltést a minta jelöli "x"), Double horgolt, Dupla horgolt enyhítésére.
Például, Type 23 levegő hurok és kezd kötni a minta.
Kezdjük 23 alapítvány láncöltést és folytassa a minta.

Olvassa el a rendszer: három levegő emelő hurok (= az első oszlop nakida a sorban), az első kör alap kimarad majd, hogy három oszlop nakida, akkor látod a ravasz ikonra. Ez az ikon jelzi hosszúkás oszlopon sc köti őt, mi sc közönséges oszlop sc, majd horgolt Pierce az alapja a hurok, mi hiányzott a kezdetektől fogva, és húzza a szálat úgy, hogy a horog fordult egy hurok. Etetés lesz elég hosszú, szükséges, hogy egy ilyen méretű, hogy a web nem húzódik össze, hanem a nem lóg kitérjenek. Ezután provyazyvaem hurok húzza össze, és sc, ami után a két hurok fennmaradó provyazyvaem együtt. Először rapport tettünk. Rajta ismét: kihagyom loop alap három oszlop sc, sc megnyúlt oszlop, és így tovább, amíg a kívánt szélességét a minta.
Olvassuk a chart: 3 lánc öltés = első dupla horgolt a sor, hagyja 1 alapítvány láncöltés, 3 dupla horgolt és akkor megjelenik egy furcsa jel. Ez azt jelenti, enyhíti a kettős horgolás öltés: make fonal át a horog, mint ha csinálsz egy normál dupla horgolt majd helyezze horog az alapítvány láncöltés kihagytuk az elején, és egy nagy hurkot. Ez a hurok legyen elég nagy ahhoz, hogy ne csökken a munka, és ugyanabban az időben, hogy ne legyen túl szabad, és tarts ki a munkát. Most már 3 hurok a horog, és befejezni a öltés, mint a szabályos dupla horgolt. Az első minta elem készen áll, akkor, hogy egy másik: Átugrani 1 láncöltés, 3 dupla horgolt, 1 enyhíti dupla horgolt öltés és ismételd meg, hogy a végén a sor, befejező, 1 dupla horgolt.

Hadd illusztráljam a folyamat / Lássuk azt a képek
megkönnyebbülés minta horgolt / Samurai horgolt enyhítésére öltés
Első rapport minta: ugrás egy loop alap, nem sc, adja meg a horgot provyazyvaniya első oszlop három sc.
Kezdő elem Minta: Ugrás 1 láncöltés, fonal fölött a horog, helyezze horog az alapítvány láncöltés (tesszük az első dupla horgolt, a 3 kell)


megkönnyebbülés minta horgolt / Samurai horgolt enyhítésére öltés
Provyazyvaem három oszlop sc
Hogy 3 dupla horgolt


megkönnyebbülés minta horgolt / Samurai horgolt enyhítésére öltés
Ismerkedés a meghosszabbított postai sc: sc csinál, mint a hagyományos oszlop sc, majd botokkal kryuchkok a hurok előtt az alapítvány oszlopok, mi hiányzott
Kezdő enyhíti kettős horgolt öltés: fonal át a horog, mintha Ön éppen szokásos dupla horgolt horog majd helyezze az alapítvány láncöltés mi kimarad

megkönnyebbülés minta horgolt / Samurai horgolt enyhítésére öltés
Provyazyvaem hosszúkás hurok sc
Összefogás nagy hurok fonal fölött a horog


megkönnyebbülés minta horgolt / Samurai horgolt enyhítésére öltés
Provyazyvaem együtt a fennmaradó két hurok
Befejező a rendszeres kettős horgolt


Ez minden kész egyetértés. Ismételje meg annyiszor.


A végén egy minta elem. Folytatni kell megismételni, ahányszor szüksége van.

Nevünk kezdőbetűi meghatározzák sorsunkat

Bizonyára nem véletlen, hogy nevünket nagy kezdőbetűkkel írjuk. Ezek a betűk azért nagyok, mert nagy jelentőséggel bírnak. Amikor első osztályban írni tanultunk, és a nagybetűket még nem ismertük, pirossal kellett írnunk a „nagy” kezdőbetűket - ezzel is jelezve, hogy azok mást, többet jelentenek. Ihász Gábor által beküldött anyag.

De valójában mi ez a több, más? A számmisztika választ ad erre.
Most sorba vesszük az ábécé betűit. Mindenki azt a két vagy három betűt vegye figyelembe, amelyből a monogramja áll. Előfordulhat, hogy az eredmény ellentmondásos lesz. Ez abból adódhat, hogy nem vagyunk tisztán, egyértelműen ilyenek vagy olyanok, hanem nagyon is összetett, akár ellentmondásos személyiségek vagyunk mindannyian. Ettől sokszínű az emberiség. Ettől vagyunk mind egyediek, és valójában megismételhetetlenek!
A, Á :vezéregyéniség, akit nem lehet nem figyelembe venni, elszánt, akaratos, önfejű agresszív, kreatív, találékony, újító szándékú, mozgékony (szellemileg és fizikailag is), önálló, agilis, de épp ezért sikeres.

B: érzékeny, mély érzésű, segítőkész, együttműködésre hajlamos, megvalósító (kivitelező), „táplálja” a környezetében élőket, harmonikus társ, akire mindig lehet számítani.
C, CS: intelligens, kommunikatív, eszmék, gondolatok közvetítője, aki szívesen áll ügyek mellé, amelyeket népszerűsíteni, terjeszteni kell, művészi szónok és előadó, optimista, vidámsága „ragadós”, ezért közkedvelt egyéniség.

D, Dz, Dzs: józan, gyakorlatias, tervszerű, de merev, kisszerű és szűk látókörű létszemléletre hajlamos, ezzel beszűkíti saját lehetőségeit, kivéve, ha tanul, mert akkor kitörhet a korlátoltságából.

E, É: szabad (szellemileg, erkölcsileg és fizikailag is), önálló, intellektuális, aktív, izgatott, lelkes, jó szónok, aki tömegeket képes magával ragadni (ezért sem mindegy, hogy milyen ügyet képvisel!).

F: gazdag (anyagilag és érzelmileg is), gyerek- és családcentrikus, szeretetteljes, gondoskodó, adakozó, felelősségteljes, érett, ezért maximálisan biztonságban vannak az „övéi”.

G, Gy: lényeglátó, befelé forduló, elemző, okos, akinek jól működik a „hatodik érzéke”, és ez is hozzásegíti ahhoz, hogy megértse az emberek cselekedeteinek indítékait.

H: tehetséges, sikeres, gazdag, sokra viheti, ha képességeit jó ügyek mellé állítja, különben visszaeshet a kiinduló szintre, és kezdheti elölről az egészet (akár többször is élete során).

I, Í: telepatikus képességű, érzékeny, együtt érző, segítőkész, nyitott, de benne van a kettősség: szeretet-gyűlölet, erőszak-gyengédség, nagyság-kicsinyesség, hiszen univerzális, vagyis minden benne van, ami jó, és minden, ami rossz.

J: magnetikus személyiség, bármit képes magához vonzani, amit akar (meggazdagodhat egy találmánya révén), vezető típus, kreatív, intellektuális, kulturális érdeklődésű.
K: túlérzékeny, érzelmileg „kiszolgáltatott”, elvárja, hogy kitalálják, mire vágyik, és ha nem teszik, akkor megsértődik, de szerencsére kitartó, elszánt, segítőkész és derűs, ezért szeretik az emberek.

L: romantikus, fejlett belső megérzéssel, sokoldalú, tehetséges, mozgékony, tevékeny, klasszikus „tanító”, rokonszenves, kellemes beszédhangú, akit élvezet hallgatni, bármiről is beszél.

M: szilárd jellemű, rendszerető, elmélyülésre, koncentrációra képes, tanulékony, otthonszerető, szorgalmas, nemes eszmék képviselője, aki ösztönösen jó irányba tereli a környezetében élőket.

N, Ny: sokoldalú, tehetséges, de hajlamos szétforgácsolni a tehetségét, mert hajlamos a változékonyságra, és olykor nem tervszerű, illetve nem hatékony az energiái hasznosítása terén.

O, Ó, Ö, Ő: gondoskodó, felelősségteljes, szeretetteljes, óvja-védi az „övéit”, harmonikus, művészi beállítottságú, fejlett szépérzékkel van megáldva, így környezete mindig szép és ízléses.


P: óvatos, bölcs, megfontolt, elemző, logikus, ezért olykor hidegnek, ridegnek és megközelíthetetlennek látja a környezete, közben előrelátó, intellektuális, érdeklődő és elővigyázatos is.

Q: sikeres és gazdag lehet anyagi vagy szellemi téren, attól függően, hogy mit tűz ki célul, közfigyelemre, köztiszteletre tehet szert, ha képességeit közcélokra fordítja, máskülönben „csodabogár” marad.

R: iszonyú nagy erők feszülnek benne, amelyeket használhat konstruktív vagy destruktív, vagyis építő vagy romboló jelleggel, ezért nélkülözhetetlen, hogy különbséget tudjon tenni jó és rossz között, ezáltal lesz sikeres, avagy sikertelen.

S, Sz: felfelé törekvő, nagy célokat kitűző, ezoterikus érdeklődésű, spirituális beállítottságú, alkotóerővel van megáldva, de olykor heves érzelemkitörésre hajlamos, amellyel elronthatja az elért eredményeit.

T, Ty: együttműködésre kész, inkább végrehajtó, mint vezető típus, nőies, de erős, a terhei által egyre nagyobb erőfeszítésre képes, amelyet a családja és környezete támogatására fordítva köztiszteletet vívhat ki.

U, Ú, Ü, Ű: rengeteg ajándékot kap az élettől, amelyet meg kell osztania másokkal, ha nem így tesz, akkor mindenét elveszítheti, de ha jó szándékú és adakozó embertársaival, akkor egyre sikeresebb és „gazdagabb” lesz, sőt népszerűségnek is örvendhet.

V: precíz, jó érzéke van az apró részletek kimunkálására és a megvalósítás kivitelezésére, nagy teherbírású, felvállalja a nehéz feladatokat is, sok fáradságos munka vár rá, amely meghozza a jutalmat.

W: sok nagy változással teli az élete: új életfeladatok, új családi „felállás”, új életminőség, új lakhely, ezek változékonnyá tehetik érzelmeit, de jobb, ha megtanul alkalmazkodni és rugalmasan gondolkodni, bármit is hozzon elé az élet.

X: diktátorhajlamokkal van „megáldva”, ő akarja a törvényeket hozni és irányítani az emberek életét, ez akkor áldásos, ha javító, nevelő, kiigazító, gondoskodó szándékkal van átitatva.

Y: kezében van a „varázsvessző”, amellyel csodákat tehet a saját és mások életében is, például gyógyulás, siker, pozitív fordulat stb., ezenkívül erősen vonzzák az okkult tudományok, a teológia és a filozófia.

Z, ZS: villámszerű, hirtelen, váratlan fordulatokkal teli az élete, ez eléggé igénybe veszi őt, szerencsére rengeteg cselekvési erővel rendelkezik, ami sikereket hoz neki, főleg, ha nemes célokra, segítő jelleggel használja.

Szerző: Székelyhidi Ágnes

Forrás :ITT és ITT

2014. október 21., kedd

KARÁCSONYFA DÍSZ

 

szoda_karidisz.jpg
Lehet karidísz a fára, függődísz az ajtóra, dekoráció a karácsonyi csomagolásra, vagy akár készíthetsz belőle szélcsengőt. Sokoldalúan felhasználható, és mindenki észre fogja venni, hogy nem egy szokványos só-liszt-gyurma. Hidd el, semmi köze hozzá!
A díszek elkészítése annak köszönhető, hogy nekünk pár éve hófehér karácsonyfánk van, viszont a díszek beszerzése hosszú évek munkája volt. Ha hiszed, ha nem, nagyon nehéz szép és IGAZÁN FEHÉR díszeket venni.
Márpedig ez tényleg hófehér lesz és gyönyörű szépen csillogó. Nézd csak!
csillogos.jpg
Ha Te is lázasan készülsz már a karácsonyra és érdekelnek a saját készítésű tippek, receptek, lelőhelyek, stb. - kövess és mutatok még párat a nagy napig!  
Ezért aztán, amikor megláttam egy külföldi oldalon ezt a csodareceptet, azonnal lecsaptam rá, és alig vártam, hogy szóda-szerda legyen.
Elkészítése nem igényel semmilyen konyhamókus előképzettséget és az eredmény dicséretmágnesként működik. ;)

felkotozve.jpg

Hozzávalók:

  • 2 egység* szódabikarbóna
  • 1 egység (kukorica)keményítő**
  • 1+1/4 vagyis 1,25 egység víz (tehát 1 egész egység + még egy negyed egység)
*Az egység az lehet egy pohár, egy bögre vagy akár egy dióhéj is :) - az a fontos, hogy az arányok stimmeljenek. A vízet akkor a legegyszerűbb mérni, ha egy mérőpoharat alkalmazunk és mondjuk a 2 dl-t jelölő vonalat vesszük az egy egységnek. Így a víz mérésekor a 250 ml-ig öntjük a vizet. Remélem, így tiszta és világos. ;)
**A sima, mezei keményítő névre hallgató fehér por is általában kukoricakeményítő és azt bármelyik sima közértben is kapsz. Kukkants bele, mert van, amelyik picit sárgás, Neked a minél fehérebb kell.
(Nálam az egy egység kb. 2 dl volt. Ebből rengeteg (kb. 50 kisebb méretű biztosan) dísz kihozható, úgyhogy első körben szerintem ezzel dolgozz Te is. Elég lesz kinyújtani meg kiszúrkálni. :D)
Mutatok gyorsan egy-két elkészült darabot, hogy kedvet kapj! Gyönyörű lesz a zöld fenyőfán, különlegessé tehetsz vele egy karácsonyi dekorációt vagy ajtódíszt, és tökéletes egy karácsonyi ajándékra is dísznek.

szodabikarbona_karacsonyfadisz.jpg

Hogyan készül?

A hozzávalókat öntsd egy lábasba és közepes lángon kezdd el melegíteni. Nagyon hamar elkezd forrni, onnantól van kihívás a kavargatásában, de mégsem sodónyi ideig kell felette állni, úgyhogy nyugi. Az utolsó 5 perc az már kemény menet, de legalább megvan mára az alkaredzés is. :)
Íme a kavargatás közbeni fázisok.
szodadisz_fazisok.jpgNehéz minden egyes lépést fotózni, miközben kavargatni kell (és mókust a barátnője is cseten kérdezgeti folyamatosan, hogy "Na, milyen?"). :D
De a lényeg, hogy ne ijedj meg, bármit is látsz közben, a végére csodaszépen összeáll.
Amikor már totál krumplipüré kinézete van (csak sokkal keményebb), akkor kapard ki egy tányérra (ha akarsz, csinálj belőle te is egy szép gömböcöt, de erre egyébként semmi szükség :)) és takard le AZONNAL. Betekerheted alufóliába vagy beteheted egy zacskóba, vagy akár dobozba, a lényeg, hogy ne hagyd kiszáradni.
Fontos! Rögtön takard le vagy zárd el, hogy ne száradjon ki (erre 5 perc - fotózás ideje - alatt simán képes)! Véletlenül se kezdj el vele dolgozni, még ha a te kezed bírja is a meleget, mert szanaszét fog repedni (mármint a cucc).
Ha mégis megszáradna a külső réteg - ahogy nekem :) -, akkor azt vágd le, mielőtt elkezdesz dolgozni a masszával. Ne dobd ki, mert abból is készíthetsz díszeket, csak a száraz darabok miatt csomós lesz. Ettől viccesen néz ki, de precíz, kis mintákat ezzel nem tudsz készíteni.
Ha kihűlt (egy pár órát mindenképp békén kell hagyni), akkor ugyanúgy dolgozunk vele, ahogy bármilyen más keksztésztával vagy mézeskaláccsal (kinyújtjuk, szaggatjuk), azzal a fontos különbséggel, hogy ezt nem sütjük, csak simán a levegőn meg fog száradni Neked! Ugye milyen tökéletes?
kinyujt_szaggat.jpg
Ha nem használod fel azonnal kihűlés után, akkor tedd a hideg masszát rögtön hűtőbe egy jól záródó zacskóban vagy dobozban.
Önmagában is gyönyörű szép a hófehér csillogásával, de ha mégis fel akarod dobni kicsit a sima felületet, még kiszaggatás előtt nyomj a masszába egy csipkedarabot vagy akár egy hajkefét, vagy fenyőágat, de egy toboz végiggörgetésével is különleges hatást érhetsz el. Száradás után festheted és tovább díszítheted, ha szeretnéd (de szerintem ez így szép, ahogy van :P).
Mókusok visszajelzései alapján csillámport is bátran keverhetsz a masszába, illetve illóolajat is rakhatsz bele, hogy illatos díszeid legyenek, de ezeket már a kihűlt masszába gyúrd, ne főzés közben, mert akkor megrepedezhet v. széteshet. ;)
hofeher_zold.jpg
Ha nem használod fel az egészet, akkor a maradékot egy jól záródó zacsiban vagy dobozban még sokáig tárolhatod a hűtőben. Picit megkeményszik, de majd a kezed melegétől újból megpuhul.
Miért szerettek bele a mókusok?
- gyönyörűen festhető
- nincs benne semmi káros anyag
- olcsó
- gyors
- igazi porcelánra hasonlít
- könnyű vele dolgozni
- nem reped
- szódás :)