2015. január 13., kedd

Bagolyszem



Hozzávalók (kb. 24 db)
15 dkg vaj
20 dkg barna cukor (világos)
1 db tojás
1 tk vanília aroma
30 dkg liszt, átszitálva
2 tk sütőpor
1/2 tk só
5 dkg csokoládé, apróra vágva
1/4 tk szódabikarbóna
szemhez fehér csokoládé
orrhoz 24 db kesudió, sótlan, nem pörkölt
Keverjük a vajat a cukorral krémesre, adjuk hozzá a tojást és a vanília aromát is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a sóval, és egyesítsük a vajas krémmel.
A csokoládét olvasszuk fel vízgőzön.
A tészta 2/3-ad részét tegyük félre.
Az olvasztott csokoládét keverjük jól el a szódabikarbónával, és adjuk hozzá a tészta 1/3-a részét.
Tegyük mindkét tésztát kb. 1/2 órára a hűtőszekrénybe.
Mindkét tésztát osszuk 2 egyenlő részre, és sodorjuk 25 cm hosszú hengerré.
A világos tésztát tegyük egy 30 x 15 cm nagyságú fólia közepére és nyújtsuk ki 25 x 10 nagyságú téglalappá. Fektessük az egyik barna rudat a közepére, és a fólia segítségével mindkét oldalról burkoljuk be a fehér tésztával.
Ismételjük ezt meg, még egyszer a maradék tésztákkal.
Tegyük mindkét tekercset min. 2 órára vagy akár egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe.
Sütés előtt bontsuk le a tészta rudakról a fóliát, és vágjuk fel 1 cm-es csíkokra.
Tegyük zsírpapírral bélelt sütőlapra, két szelet alkotja a bagoly arcát (hagyjunk helyet közöttük, a sülésnél, kicsit megduzzadnak)
Kézzel csippentsük össze a tésztát a füleinek.
Tegyük a csőröket, azaz a kesudiót a helyükre.
180°C hőmérsékletű, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt sül meg, a szélei aranybarnák lesznek.
Ha kész, hagyjuk lehűlni, mielőtt leválasztanánk a sütőlapról.
A szemeit pár pötty olvasztott csokiból rajzoljuk rá.

Forrás: http://www.mydiversekitchen.com/2010/10/of-aves-arachnids-hoot-owl-cookies-and.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése