2015. október 8., csütörtök

Water Marquee - Free Photo Watermarking

Water Marquee - Free Photo Watermarking

Water Marquee - Free Photo Watermarking

Water Marquee - Free Photo Watermarking

Retró egér története....

Levél jött a TRÉVNEK!

Kedves Alkotók!
Igazából én egy konkrét egeret kerestem jó ideje már mindenhol a neten, mikor rátaláltam a csatolt képre (ezen látszik az eredeti és a reinkarnált egér is). Valaki elkészítette az én régi egerem hasonmását még évekkel ezelőtt és feltette weboldalára.
http://4.bp.blogspot.com/_bFn6ZpZXmGI/SloobBovLqI/AAAAAAAABeQ/yySZFdlflrY/s1600-h/Eg%C3%A9r.jpg
 Meg is kerestem őt, de nem vállalja, mert már régen volt, szabásminta sincs és nagyon el van foglalva frown hangulatjel
Titeket egy kedves Meska boltos ajánlott smile hangulatjel
Érdeklődöm, hogy a küldött kép alapján el tudnátok készíteni nekem ezt az egeret?
A(z) eger_4.jpg megjelenítéseA(z) eger_3.jpg megjelenítése
A(z) eger_5.jpg megjelenítése


Illetve már nem is nekem - babát várok és szeretném, ha ez lenne a kis kedvence smile hangulatjel
Ha igen, akkor leírom a részletes paramétereket (méreteit és azt, hogy milyen színben szeretném - maradna kockás, csak lehet, hogy nem piros, hanem rózsaszín).
Válaszotokat előre is köszönöm, üdvözlettel: Martina
Az elkészítése rám várt...ami külön jóleső érzés volt, mert a fiamnak is egy kedvenc játéka volt...anó, DE ott volt a dilemma is, hogy nekem Szarvas Mici munkája után kell újra produkálnom a reinkarnációt...

BESZÉLJENEK A KÉPEK!



Egérkének testvérei születnek hamarosan...














.

2015. október 6., kedd

TÉLI BÉBI RUHÁK

Néha én, néha vytvoryayu :): Master Class Online: nadrág ruha a tél! ...: Szóval, úgy döntöttem, hogy modelka! Úgy döntöttem, hogy varrni itt ez a nadrág lányoknak: Ez a modell a magazin 8 ottobre 2009-04. Méret 62-92. Mi ...

Иногда творю, иногда вытворяю :): Летняя шляпка для юной леди

Иногда творю, иногда вытворяю :): Летняя шляпка для юной леди: Дорогие мои читатели! Спасибо, что читаете мой блог, хотя я в последнее время редко показываю свои творения. Мне очень приятно!  Сегодн...

Иногда творю, иногда вытворяю :): Летняя шляпка для юной леди

Néha én, néha vytvoryayu :): Nyári kalap a fiatal hölgy: Kedves olvasók! Köszönöm, hogy elolvasta a blogomat, bár az utóbbi időben ritkán mutatják be alkotásait. Nagyon elégedett vagyok! Ma ...

Ruha szabás minták , lépésről lépésre, praktikák, tanácsok

FERDE PÁNT KÉSZÍTÉSE

The Scientific Seamstress: Double or nothing: Your comments on the 0.5" wide single-fold bias tape maker made me so happy, I just had to follow up with a 1" wide single-fold b...

Photobucket

Utolsó pillanatos ajándék: kapucnis sálak

adriennkuckója: Utolsó pillanatos ajándék: kapucnis sálak: Régebben már előszedtem hasonló kapucnis sálakat.  Dóri hívta fel a figyelmemet erre a különleges megoldásra a Varmeli blogról , ahova nem c...


2015. október 5., hétfő

Helló Kitty saját készítés



Kitty imádó Babának készült mérete 45 cm.

Nosztalgia a régi játékok iránt







Ami egy nagyszülőnek nosztalgikus gyermekkori emlék,
az unokának egy misztikus játék így történt ez nálunk is, mert a mama 
CSAK ÖSSZEÖLTÖGETI 

Kezdetben  csak babaruhákat szerettem volna varrni, majd egyre nagyobb vágyat éreztem a "rongybabák" iránt...és szépen kezdett növekedni az állomány...lett klasszikus, maci...retró egér...sőt még Vizipók is...
Azt hiszem ezt nem szabad abbahagyni!
                             













AVIATOR SAPKA (ezt el kell készíteni!)






ez biztos meghaladná a képességeimet...



http://www.patronesgratisdetejido.com/.../como-se-teje-el...

https://www.google.hu/search?q=aviatrix%20sapka&ie=utf-8...




Como tejer casquillo ruso estriado con palillos y aguja circular


RÖVIDÍTÉSEK:
KSZ - kúszószem                 FP - félpálca
LSz - láncszem                 ERP - egyrahajtásos pálca
RP - rövidpálca

FONAL, TÜ:  Egyaránt mutatós vastag téli és vékonyabb fonalból is. Fontos: a szegélyt eggyel kisebb méretü tüvel horgoljuk. A modellnél a sapka 4-es, a szegély 3-as tüvel készült.
ELKÉSZÍTÉSE:
A sapkát két lépésben horgoljuk: a homlokrésztől kezdjük a fej teljes kerületének felére,  oda-vissza sorokban. Ezután az oldalakat összehúzzuk és körben hozzáhorgoljuk az alsó rugalmas szegélyt.
A felnőtt és gyermek sapka leírása megegyezik.
Mielőtt elkezdünk horgolni, lemérjük le a fej méretét fültöl fülig a fejtetön át és ennek megfelelö láncszemsort készítünk. Számolnunk kell azzal, hogy a sapka kicsit rugalmas lesz, habár nem annyira, mint a kötött verzió.
Megfelelö hosszúságú láncszemsort horgolunk + 1 szem sormagasításnak. A munkadarabot megfordítjuk és visszafele horgolunk.
1.sor:  az elsö 3 szembe 1-1 kúszószemet, a következő 3-ba 1-1 rövidpálcát, a következő 3-ba 1-1 félpálcát horgolunk, ezután egyráhajtásos pálcákat horgolunk, amíg el nem érünk az utolsó 9 szemhez. Ezekbe tükrözve megismételjük a sor elejét, tehát 3 FP, 3 RP, 3 KSZ.   1 láncszem sormagasításnak, majd a munkadarabot megfordítjuk.
A 2. sortól mindig CSAK A SZEM HÁTSÓ HUROKJÁBA horgolunk, így érjük el a minta plasztikusságát. Ha különbözö színekkel szeretnénk a sapka hurkáit, akkor egy színnel mindig 2 sort (egy oda- és egy vissza-sort) horgolunk, így jól kiadja a hurkákat és a színváltás ugyanazon oldalon történik.
A másodiktól az összes további sor leírása megegyezik az elsöével: ksz-be ksz kerül, rp-be rp, fp-be fp, erp-be erp.
   
3 éves gyerek fejére elég 25 sor (= 12,5 hurka; a fél hurka: a lsz-sor+elsö sor). Felnöttére kell kb. 29-33 sor, fejmérettöl függöen (=14,5-16,5 hurka) A munkadarabot úgy fordítjuk, hogy az első és az utolsó sor a színével felfelé legyen. A fonalat kb 20 cm-t hagyva elvágjuk és zsákvarrótübe füzzük. Ezzel felszedjük a sorok 1. szemét:
... áthúzzuk a fonalat és rendesen összehúzzuk, csomózzuk. A fonalat hátulról visszahúzzuk és rendesen rögzítjük a kicsúszás ellen. A sapka oldalának így össze kellett húzódnia. Ez a rész lesz késöbb a fülön. Ugyanezt megismételjük a másik oldalon is.
Fogjuk a kisebbik horgolótűt és az egyik oldal fülrészétől körben 1 sor erp-t horgolunk, kúszószemmel zárjuk a sort. 3 lsz sormagasításnak, majd innentöl  VÁLTAKOZVA elsö és hátsó reliefpálcákkal horgoljuk a további köröket. Elsöbe mindig elsö relief, hátsóba mindig hátsó relief kerül, ez adja ki a bordás szegélyt.
/A reliefpálca horgolásáról több jó videó van a youtube-on; emlékeztetöül itt van 2 ábra./
8 sor szegély teljesen betakarja a fület, 6 sorral kb a fülcimpáig jutunk (igény szerint).
Az összehúzások helyét eltakarhatjuk pl. horgolt virággal, körrel, gyöngyökkel...