2015. december 19., szombat

bardoczeva: Transzferálás textilre

bardoczeva: Transzferálás textilre: Azt (is) szeretem ebben a mi kis kreatív közösségünkben, hogy amennyi információt én adok, legalább ugyanannyit kapok vissza. A tegnapi posz...

2015. december 17., csütörtök

2015. december 15., kedd

Gyuri bácsi receptjei

A BÜKKI FÜVESEMBER ÖSSZES RECEPTJE 2.RÉSZ

Korábban írtunk a „Bükki füvesember” azaz Gyuribácsi összes receptjéről.
  • Googleplus
  • Youtube
Most folytatjuk a listát, hiszen a lista hosszú, az egészség pedig fontos, a természetes gyógyításban pedig Gyuribácsi valódi szakértő.
Jöjjön tehát cikkünk 2. része, ám ezzel még nincs vége, hiszen nemsokára jön a 3. rész is.
IDEGRENDSZER ERŐSÍTÉSE: Akarattal, azt mondják, az idegeinkkel rendbe hozni akarattal lehet. De vannak ideg erősítő teák – a citromfű és az orbáncfű. A citromfüvet korlátlan ideig lehet inni, az orbáncfüvet nem.
És van egy csodálatos teánk: Van egy menta, az a neve, hogy bugás macskamenta. Ez volt a
magyar táltosok itala. Csapodi: Hihetetlenül jó az immunrendszerünkre is.
IMMUNERŐSÍTÉS: Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és C-vitamin /pld.
csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű paprika, káposztafélék, savanyú káposzta, citrom,citrusféle gyümölcsök.
Megázásos időszakban, pedig naponta inni a bugás macskamenta teát /én iszom nagyon finom.
IZÜLET:Köszvény: erdei málna levél és fekete hamvas szeder összekeverve, 1-1 csapott
evőkanállal 2 dl. forró vízzel leforrázva, 10 perc állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már eredmény van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is köszvényünk, akkor is.
KLIMAX: Ösztrogénhiány – cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska tea összekeverve és minden nap 2x 1-1 csésze.
KÖTŐHÁRTYA-GYULLADÁS: Kötőhártya gyulladásra is kitűnő a diólevél, kívülről kell mosogatni, nem baj, ha belemegy. De jó rá a kamilla is. A diólevél jó árpára, szaruhártya gyulladásra is!
MAGAS KOLESZTERIN: nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten nem jó érték. Tyúkhúr teát kell inni, addig, amíg az érték nem lesz jó.
Egy pécsi tanár úrral beszélgettem néhány évvel ezelőtt: Mit ajánlok koleszterinre.
Mondom neki: tojást. Mit? Mondom, hogy egyen sok tojást. Aztán elkezdett gondolkozni rajta, és mondta: Tényleg, igazad van. Beviszem a koleszterint, akkor nem fog termelni, mert megkapta kívülről.
KÓLI BAKTÉRIUM: A kóli bacilusra jó a diólevél, nagyon jó baktériumölő tulajdonsága van, de akinek a kóli megjelent a szervezetében, ott gyenge az immunrendszer. Elsősorban az immunrendszert kell helyrehozni C vitaminnal, és a diólevélből kell használni – teát, ha olyan helyen van ülőfürdőt. De az alapbaj az immunrendszer.
KÖRÖMGOMBA: diólevélből készült teával mosogatni, vagy áztatni a lábat. Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.
KÖTŐHÁRTYA GYULLADÁS A SZEMEN: szemvidítófű egy csapott evőkanál 2 dl. víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.
LÁB : Ortopéd cipőben fáj a láb
Pásztortáska tinktúra nagyon jó vérkeringés javító, van még benne palástfű, fehér árvacsalán,
málnalevél. Nagyon jó az izomműködésre, és akkor nem fáj a lába.
Lábizzadás, vagy hidegláb: diólevélből készült teával mosogatni, vagy áztatni a lábat.
Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.
Lábköröm-gomba: A diólevél rendbe tudja hozni 3-4 hónap alatt. Nem a tea, hanem maga a diólevél. Belsőleg is kell használni, és a diólevelet rá kell tenni a körömgombára.
A másik pedig a tölgyfakéreg, ennek a teájával kell ecsetelni.
Lábszárfekélyre:
Diólevelet ajánlok, térdtől lefelé naponta mosogatni kell, egy csészét rákenni, és a diólevelet rátenni a fekélyre éjszakára, tűzpiros lesz két-három napig, nem kell megijedni, be fog gyógyulni.
Ha keringési probléma az ok és szed gyógyszert, akkor a Sinkumát tessék leváltatni.
Erősíteni kell az érfalat, lehet tornáztatni, forró víz- hideg víz.
Lehet olyat használni, hogy egy fél citromot minden reggel kicsavarni reggel és felhígítani másfél decire, és háromfele elosztva meginni minden nap ebből a léből.
De mindenképpen ki kell cseréltetni a gyógyszert!
MANDULA: gyulladás esetén közönséges galajteát kell inni. Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.
MÁJ: A máj összefügg az emésztésünkkel, a koleszterin termelésével, ez nagyon fontos.
A májunk megtermeli a koleszterint, az epehólyag tárolja, étkezéskor megy be a gyomorba és elindítja az emésztést.
A koleszterinünknek amellett, hogy az emésztés ezzel indul, van egy olyan szerepe is, hogy amíg kevés a koleszterinünk, addig lerakódik az érfalon és védi az érfalat. Amikor még ez vékony védi az érfalat, és ez fontos, hogy ne sérüljön, rugalmas maradjon. Elsősorban a rugalmasságának segít a koleszterin.
Ha megvastagodik, akkor már baj van, mert elkezd a mész lerakódni és merevedik az érfal, könnyen törik és pattan el..
A tyúkhúrnak a teája, ami – ha kell – csökkenti, és nagyon jól rendbe tartja a koleszterintermelésünket. Korlátlanul iható és ehető.
A tyúkhúr télen is zöld és salátába lehet tenni. Salátába egy héten egyszer elég egy maroknyit belevágni és megenni. Soha nem lesz a májunkkal probléma.
A koleszterinünket rendbe tudjuk tartani még veronikával. Ezt viszont este kell alkalmazni, mert altat is.
MÉREGTELENÍTÉS: Méregtelenítő szervünk három van – a máj, a vese és a verejtékmirigyek.
A verejtékmirigyeinkkel sajnos nem nagyon foglalkozunk, megöljük őket dezodorokkal
Az arcunk vagy bőrünk is például azért pattanásos, mert a szervezet nem tudja azt a méreganyagot, amit megetetnek velünk- kidolgozni, és valahol ki kell, hogy jöjjön pl. pattanás formájában. Az arcunkon vagy esetleg az egész testünkön, vagy májfoltban a testünkön bárhol.

MÁJ: A máj kezelésére – ahogy a koleszterinnél is – nagyon jók a keserű anyagok:
gyermekláncfű..
A katángban van nagyon sok, mezei katáng, katángkóró. Ez a növény is jól működteti a májunkat,de az epénket is, és emésztésjavító, székletcsinálónak is hívjuk ezt a teát.
Májra még tökéletes a pemetefűbe, a cickafarkban, az ezerjófűben. Ezeket a keserű anyagokat lehet használni megelőzésképpen, vagy ha már a májfunkció rossz, akkor mindenképpen diólevél.
A vesénk működését is segíteni kell.
Mivel méregtelenítő szervünk egyike, és a verejtékmirigyünket alig használjuk, (elfojtjuk dezodorral, különösen a hónunk alatt,) ezért próbálja a vese átveszi a szerepét.
HA MÁR CISZTA VAN A MÁJBAN AKKOR A LEGJOBB a diólevélből készült tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben éjszakára a májra kell tenni.
Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre:http://www.netextra.hu/newsletter/
MOZGÁSSZERVI BETEGSÉGEK:
A mozgásszervi problémáink 80%-a veséből ered. Ha a vesénk nem működik rendesen, akkor az adalékanyagok lerakódnak, és az egyik oka a reumának, hogy begyullad az ízület.
Amikor gyulladás van két növénnyel: réti legyezőfűvel (nálunk sajnos nem terem, mert nincs rét,csak gyep) és a fűzfa kéreggel. Mind a kettőben szalicil van, és ezek a szalicilek nagyon jó
gyulladásgátlók. Jó, ha felváltva használjuk.
ORR: Orrmandula gyulladás, vagy van egy orrpolip az orrunkban, akkor a diólevéllel kell felszívni, vagy pumpával felnyomni és a két orrjáratot kitisztítani belülről.
ÖVSÖMÖR: Az övsömörnél nagyon érdekes módon a kövirózsának a levelét kell beledörzsölni, a gyógyszer után. Erre egy nagyon jó gyógyszer van, nem vagyok a gyógyszerek híve, de ez nagyon jó gyógyszer.
PAJZSMIRÍGY, AKÁR ALUL, AKÁR FELÜL MŰKÖDIK:
Sok embernek van problémája a pajzsmiriggyel, alulműködik vagy túlműködik. A népi
gyógyászatban először mindig meg kell keresni, hogy miből ered a probléma.
Van egy olyan mirigyünk, hogy agyalapi mirigy, ez 11 féle hormont termel, a 11 féle hormon egyike a pajzsmirigyünket működteti, a pajzsmirigyünk az egész anyagcserénk szabályozója. Ha ez az agyalapi mirigy azt a hormont nem megfelelő módon termeli, nem megfelelően szabályozza a pajzsmirigyünk működését, akkor az egész anyagcsere folyamatunk felbomlik
Elsősorban az alapbajt kell kezelni, s ezt úgy hívják, hogy szurokfű, vad majoránna. Rendkívül jó az agyalapi mirigy működésére, korlátlan ideig iható, korlátlan mennyiséget lehet belőle meginni és nemcsak arra, hanem 11-féle hormon termelésére kedvezően hat (tejtermelés, peteérésre,hereműködésére, növekedés szabályozó, stb.), nagyon sok féle hormont termel. Megelőzésként elég hetente egyszer, tíznaponta egyszer egy csészével meginni belőle. Érdemes használni a szurokfüvet.
Nálunk a Babaváró programban a keverékben szurokfű is van.
Ha már a pajzsmiriggyel baj, vagy ha nincs baj, akkor is érdemes egy galaj növényt használni. Maria Treben az írja, hogy a közönséges galaj a legjobb. Majdnem ugyanolyan hatású a ragadós is.
A harmadik a tejoltó galaj. jó a vesénkre és a mirigyrendszerünkre.
A közönséges galaj nyelvrák ellen is jó frissen készítve.
Érdemes ezzel a galajjal foglalkozni és segíteni a pajzsmirigy működését, akkor mikor már úgy alakult. Akár alul, akár túlműködik. Gargalizálni kell és utána meginni. Ha van rajtunk göb, akkor mindenképpen a göbre rá kell tenni a galajfüvet, éjszakára dunsztkötésbe. Nem hatnak gyorsan a gyógynövények, de hat-nyolc hét alatt rendbe teszik mindenképpen. És el lehet hagyni a pajzsmirigyműködést segítő gyógyszert is, kb. egy év múlva.
Apróbojtorján teát korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl. vízzel leforrázni és naponta meginni.
A diólevél teát ugyanígy kell elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel kell tenni a nyakra.
PIKKELYSÖMÖR: Egy elég komoly betegség. Erre egy keverékünk van, – külső – belső, és orbáncolaj.
A külsőben mérgező növény van, a farkasalmalapu. Nagyon jól működik.
Két tea – egy külső és egy belső, és még az orbáncolajjal kell kenni, és akkor a pikkelysömör
elmúlik. Az övsömör már nem.
PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:
Ez is nagyon jól kezelhető egy egyszerű módszerrel, étkezési zselatinnal. Beépül, a bőrön keresztül is felszívódik. Úgy kell elkészíteni, ahogy rá van írva. Rá kell kenni, amikor rászárad, akkor le kell mosni, egy vékony hártya marad ott, ott kell hagyni és az is beszívódik, és beépül pl. a térdporc közé, vagy a gerincnél, akinek gerincsérve van.
Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé.
De a gerincnél, gerincsérvnél először a fokhagymás almaecettel kell lepucolni a gerincét.
És esetenként a fekete nadálytő tinktúrájával kell bekenni a térdét, vagy a vállízületét, vagy a
csípőízületét.
PROSZTATA : Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike
tea 2 x 1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell
szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha már megnagyobbodott a
prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ,
KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni
2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.
Prosztata-megnagyobbodásra kisvirágú füzike nagyon jó rendszeresen használni, és tökmagot
kell enni, a héj nélküli tökmagot, ami úgy terem, héj nélkül. Ez egy gyógytök.
PROTÉZIS: Ha valakinek van protézise, és a protézist a lába nem fogadta be, és begyulladt neki, akkor diólevél pakolást érdemes rátenni, mert lehúzza a gyulladást róla.
És belsőleg kell használni, a kocsonyát. Régen ették a sertésbőrt, régen ették a tyúkbőrt, régen
tyúklábból csináltunk kiváló húslevest, és az másnapra olyan kocsonyás volt, hogy kocsonyaként ettük meg. Tessék ezt használni.
RÁK: Áttétes kivétel után
Mindenféleképpen lúgosítani kell. A ráknak az ellenszere a lúgosítás, céklalevet igyon meg minden nap, egy decit legalább. Háromnaponta egy közepes nagyságú krumpliból nyers krumpli levet.
Megreszeli, kicsavarja, megissza a levét.
A sötét színű gyümölcsöket, amiben sok az antioxidáns, tehát olyan, hogy fekete szilva, fekete
szőlő, mazsola, fekete szeder, ezeken mindenképpen igyon, egyen, amennyit tud.
Sok C-vitamin, elsősorban gyümölcsből, zöldségből. És igyon diólevél teát legalább 8-10 hétig. Ha nem szed vérhigítót, akkor a diólevél teát is ihatja.
RHEUMA: réti legyezőfű
SZÁJ: A szájon belül rengeteg problémánk van. A végbelünkben nincs annyi károkozó, mint ami a
szánkban van.. Érdemes csak megelőzésként is diólevél teával gargalizálni és kiköpni.
Azok a gyerekek, akik már gargalizálni tudnak, azoknak nem lenne szabad megengedni, hogy
kivegyék a manduláját. A diólevél nagyon jó a mindenféle a gyulladásra, ami a szánkon belül van.
Még a mandulagyulladáshoz is hatékonyabb mint bármelyik antibiotikum (leveszi a gennyet).
SZEM: Szemünkre nagyon kell vigyázni. A szemünk gyógyítására két növényt használunk, az egyik a
diólevél, a másik a szemvidító fű.
A diólevél hivatalosan is ki van mutatva a szemnek a működését segíti, és csak bele kell dörzsölni fél decinyi diólevelet.
Nagyon jó látásjavító és szemfenéktisztító a diólevél.
Szürke hályog ellen ajánljuk, amikor még nem alakul ki, akkor naponta, hogy egy kicsikét csak négyszer-ötször bekenjük a szemünket, bele is kell, hogy menjen a szemfenékbe, mert ki kell tisztítani. Ha már kialakult a szürke hályog, akkor már nem használ.
A zöld hályognál viszont sokáig kell használni, egy évig, és annál használ.
Látásjavító, hogyha nem termel könnyet a szemünk, akkor száraz szem ellen lehet használni. Egyik telefonálóm visszahívott,hogy megszűnt a kettős látásom a diólevéltől. Beleteszi a kezét a diólevél-teába, és dörzsöli naponta ötször-hatszor. Nem gézzel, nem vattával, hanem kézzel.
A másik betegnél a ciszta eltűnt a szemfenékről.
Tehát: SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL: diólevél tea: egy csapott evőkanál, 2 dl. víz,
leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni.
Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.
Ez lett volna a 2.rész, de ezzel még nincs vége. Nemsokára jövünk a 3. befejező résszel is, majd utánna egy kis ismertető a gyógynövényekről, szintén a Bükki Füvesembertől.
Ha esetleg nem olvastátok volna a cikkünk 1.részét, akkor IDE KATTINTVA elolvashatják azt. Ez pedig a >> HARMADIK RÉSZ
Tisztelt Olvasónk!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát, ez azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/Erdekes 

Hóemberek ...amit el kell készíteni...

http://www.livemaster.ru/…/1561663-shem-nebolshogo-snegovic…

Шьем  небольшого снеговичка | Ярмарка Мастеров - ручная работа, handmade

varrni egy hóember, karácsonyi díszek

BABAKONYHÁS

molde bolsa inc

molde bolsa inc