2018. április 2., hétfő

ezt kell tenni a kútgyűrűvel



Kreatív kertszépítés. Megvalósítható, látványos ötletek

hirdetés
https://eletszepitok.hu/kreativ-kertszepites/A kertet pusztán a fák, a gondozott pázsit és a virágzó dísznövények is széppé teszik, de egyedi, saját készítésű dekorációkat is bevethetünk. Mutatunk néhány ötletes, viszonylag egyszerűen megvalósítható ötletet.
Sok vidéki portán megvan még a régi beton kútgyűrű, nem túl szép, ellenben méretes – mozaiktechnikával díszíthető, jól hasznosítható virágvályúként. Dekorálható akkor is, ha a kút még használatban van. Veronikáék a napokban készültek el a munkával, kaviccsal rakták ki a 75 x 210 centis kútgyűrűt. Részletes leírást kaptunk tőle.

Szükséges anyagok

4 zsák kb. tojás nagyságú kavics. Barkácsáruházakban kapható többféle, áruk és a színük változó. Veronikáék egy zsáknyi kavicsot 4 600 forintért szereztek be.
1 liter mélyalapozó beton, 900 forint – a használati útmutató a csomagoláson található
1 zsák (25 kg) flexibilis ragasztó
1 liter kőbalzsam, 1500 forint

A munka menete


Fotó: Wágner Veronika

A kútgyűrűről minden szennyeződést el kell távolítani. Célszerű drótkefét használni. A megtisztított, pormentes kútgyűrűre kerül a mélyalapozó – egyszerre csak egy négyzetméternyit szabad felvinni a felületre.
A köveket felhelyezés előtt portalanítani kell.
A flexibilis ragasztóból egyszerre csak egy fándlira, azaz kőműves serpenyőre való mennyiséget keverjünk ki vízzel, mert ha behártyásodik, nem ragad.
A kövek rakását alulról kezdjük, felfelé haladjunk. A kövekre egyenként evőkanálnyi ragasztót tegyünk. Egyszerre 6-7 darabot célszerű ragasztani az alsó sorba, s így soronként felfelé haladni.
Ha a kavicsok felkerültek a helyükre, ragasztóval töltsük ki a hézagokat.
A kavicsokat kenjük át kőbalzsammal; védelmet nyújt az időjárás ellen és szebb lesz a színük a köveknek.

Fotó: Wágner Veronika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése